در درجه اول باید بدانید که هر دانشگاه مدارک مورد نیاز خودش را میخواهد ممکن است که مدارک مورد نیاز بین دو دانشگاه متفاوت باشد. در این مقاله به تمامی مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ایتالیا میپردازیم.
لیست مدارک برای اپلای ایتالیا
- اصل + ترجمه دانشنامه دیپلم و ریزنمرات (متقاضیان کارشناسی، پزشکی و دندانپزشکی)
- اصل + ترجمه دانشنامه پیش دانشگاهی و ریزنمرات (متقاضیان کارشناسی، پزشکی و دندانپزشکی)
- اصل + ترجمه دانشنامه لیسانس و ریزنمرات (متقاضی ارشد)
- مدرک زبان
- پاسپورت یا ترجمه شناسنامه
- رزومه یا CV
- انگیزه نامه یا SOP
- توصیه نامه
- شرح دروس
- پورتفولیو (برای بعضی از رشتهها مانند معماری)
- عکس پاسپورتی
- چیمه آ CIMEA (بسته به مقطع و رشته)
نکات مربوط به ترجمه مدارک تحصیلی
ترجمه مدارک هم میتواند به زبان انگلیسی و هم میتواند به زبان ایتالیایی باشد اما توجه داشته باشید سفارت برای ارائه ویزا نیازمند ترجمه ایتالیایی است، بنابراین اگر قصد دارید فقط برای دانشگاههای ایتالیا اقدام کنید بهتر است از ابتدا مدارک خود را به ایتالیایی ترجمه کرده که در هزینه صرفه جویی شود. ترجمهها میتواند غیر رسمی و یا رسمی (با مهر مترجم) و هم میتوانید تاییدیههای قوه قضاییه و وزارت خارجه را داشته باشد.
دانشنامه و ریزنمرات
دانشنامه و ریز نمرات در صورتی که دانشنامه رسمی یا ریزنمرات رسمی دانشگاه در دست نیست از گواهی موقت و غیر رسمی آن استفاده کنید، در این مورد میبایست ترجمه عادی صورت پذیرد. برخی از دانشگاهها ریز نمرات انگلیسی زبان صادر کرده که در این صورت نیاز به ترجمه مجدد نیست. دانشجویان دانشگاه آزاد جهت دریافت ریز نمرات رسمی میبایست با کپی دانشنامه و شناسنامه به دانشگاه خود مراجعه نمایند.
مدارک زبان
هر دانشگاه نمره زبان متفاوتی از دانشجویان طلب میکند و ممکن است با توجه به رشته و مقطع متفاوت باشد. بطور مثال حداقل نمره زبان پلی تکنیک تورین 5.۵ و تافل ۷۲ میباشد. در نظر داشته باشید که حداقل مدرک زبان مورد تایید سفارت ایتالیا ۶ ، تافل ۷۸ و دولینگو ۹۰ میباشد، برخی از دانشگاه ایتالیا در زمان اپلای نیازی به مدارک زبان ندارند و پذیرش مشروط اعطا میکنند.
انگیزه نامه و توصیه نامه
در برخی از دانشگاهها ارائه توصیه نامه و انگیزه نامه اجباری میباشد اما در بعضی از دانشگاهها اختیاری بوده و بدون آنها نیز میتواند اپلای نمود، اما برای افزایش شانس پذیرش اقدام به ارائه این مدارک نمایید. توصیه نامه که نیاز نیست خاص باشد و قالبهای فراوانی در اینترنت موجود است. انگیزه نام قوی شانس شما را در پذیرش چندین برابر میکند.
شرح دروس
شرح دروس یک سند است که نشان میدهد دروسی که شما در مقطع قبلی (مثلاً کارشناسی) گذراندهاید شامل چه مباحثی بوده است و برای هر کدام چه مقدار زمان صرف شده است، برای تهیه شرح دروس چندین راه وجود دارد ممهور بودن این سند برای دانشگاههای ایتالیا به شدت اهمیت دارد و در صورتی که مهر نداشته باشد بیشک ریجکت خواهید شد.
اصولی ترین و البته گران ترین روش تهیه سرفصلهای وزارت علوم از وب سایت مربوطه و ترجمه آن به زبان انگلیسی یا ایتالیایی است. آسانترین و ارزانترین روش تهیه شرح دروس توسط متقاضی است. توجه برخی از رشتهها به شرح دروس نیاز ندارد.
نکته مهم و طلایی کورس دیسکریپشن نیازی به ترجمه رسمی ندارد اما برای دانشگاه پلی تکنیک تورین حتماً باید دارای مهر و امضای دانشگاه باشد (بهتره از سربرگ نیز داشته باشد). بسیاری از دانشجویان متوجه این دو موضوع نبوده و بدون بررسی پرونده ریجکت میشوند.
گواهی سیستم نمره دهی
اگر در ریزنمرات دانشگاهی شما قید نشده است که بالاترین نمره و نمره قبولی چه عددی میباشد، حتماً میبایست نسبت به تهیه گواهی نمره دهی از وزارت علوم یا وزارت بهداشت اقدام نمایید.
توجه داشته باشید اگر در پایین ریزنمرات دانشگاهی شما جملهای سیستم نمره دهی ایران را شرح دهد وجود نداشت میبایست نسبت به اخذ گواهی نمره دهی اقدام نمایید، برای مثال در تصویر بالا که متعلق به ریزنمرات دانشگاه آزاد است معیار ارزشیابی دروس ذکر شده است و نیازی به گواهی نمره دهی نیست.
اما اگر نیاز به تهیه گواهی دارید می بایست از این روش اول یا دوم استفاده کنید. روش اول به قسمت همکاریهای بینالمللی (طبقه ۹) وزارت علوم در تهران به آدرس تهران، شهرک قدس(شهرک غرب)، میدان صنعت، خیابان خوردین، خیابان هرمزان، نبش خیابان پیروزان جنوبی، کد پستی ۱۴۱۱۱۱۴۸۹۱، شماره تلفن ۸۲۲۳۱۰۰۰(۰۲۱) مراجعه نمایید و تقاضای سیستم نمره دهی نمایید، نمونه گواهی نمره دهی زیرآمده است.
گواهی سیستم نمره دهی آنلاین
روش دوم و سریع که با چند کلیک میتوانید گواهی سیستم نمره دهی به فارسی را دریافت کرد، استفاده از سامانه جدید cisc-fm.msrt.ir هست. بعد از دریافت باید همراه با مدارک دیگر ترجمه شود.
چیمه آ CIMEA چیست
متقاضیان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا مدارک پایان تحصیلات خود را باید توسط شرکتهای مورد تایید، برای ایتالیا به تایید برسانند. cimea این کار را به دو صورت Comparability و Verification با هزینهی ۱۵۰ و ۶۵ یورو انجام میدهد. تاییدیه چیمه آ برای تمامی دانشگاه و رشتهها اجباری نیست.
برای برخی از دانشگاهها در زمان اپلای باید تاییدیه آپلود شود یا بعد از گرفتن پذیرش و برخی دیگر اصلا نیاز ندارند، آموزش دریافت cimea را در پیکجهای اپلای ارشد و کارشناسی میتوانید تهیه کنید.
در پکیج صفر تا صد(ارشد) و پکیج اپلای کارشناسی ایتالیا نمونه مدارک و آموزش اپلای برای دانشگاه ایتالیا را آماده کردهایم.